Práce na projekte pitnej vody a odkanalizovania pokračujú

23.10.2009 Celý región

Stavebné práce a povrchové úpravy v súvislosti s projektom Vranov pitná voda a odkanalizovanie v povodí Tople, by sa mali ukončiť v neskoršom termíne oproti pôvodným plánom, a to do konca októbra tohto roka.
Pre TASR to uviedla Viera Kavuličová z Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, závod Vranov nad Topľou.
\"Počas trojročnej výstavby neustále informujeme verejnosť a mesto o postupe prác. Za posledné obdobie máme viacero otázok, keďže projekt nie je stále ukončený, \" konštatovala Kavuličová. Zároveň priblížila situáciu ohľadom novovybudovaných čistiarní odpadových vôd (ČOV). ČOV v mestskej časti Lomnica je v stave predčasného užívania, ktoré vydalo Obvodné oddelenie životného prostredia vo Vranove nad Topľou. Po kolaudačnom konaní, ktoré by malo prebehnúť ešte v tomto roku, by sa následne mala ČOV uviesť do skúšobnej prevádzky. V lomnickej čistiarni sa už spracováva voda, ktorá bola predtým čistená v ČOV vo Vranove nad Topľou. V budúcnosti bude schopná odkanalizovať 35.000 ekvivalentných obyvateľov vo Vranove a blízkom okolí. Ďalšie čistiarne sa v súvislosti s projektom pitnej vody a kanalizácie vybudovali v obci Bystré a Hencovce. Aj tie čaká v blízkej budúcnosti kolaudačné konanie a skúšobná prevádzka.
Projekt Vranov pitná voda a kanalizácia v povodí rieky Topľa sa spustil asi pred troma rokmi. Sú v ňom zapojené dve mestá a 16 obcí Vranovského okresu. Jeho hlavným cieľom je prístup ku kvalitnému zdroju pitnej vody a vyriešenie nedostatočného systému obecných kanalizácií v povodí rieky Topľa od Vranova až po Hanušovce nad Topľou. Projekt zahŕňa výstavbu a rekonštrukciu vodovodných sietí vodárenskej sústavy, ako aj rozšírenie a rekonštrukciu siete kanalizácie. Celková investícia projektu by mala dosiahnuť 42,5 milióna eur (1,3
 

Vyberte región